Storyn om Vargkask

varg5Namnet Vargkask är en ordlek med mitt efternamn, Ulfhielm. Jag kan själv inte ta åt mig äran för att ha myntat namnet, utan behöver ge min syster en eloge för detta.

Min syster höll ett tal till mig och min man på vårt bröllop där hon adresserade oss som “Vargkask, plastadel”. Ingen av oss hette Ulfhielm innan vi gifte oss, utan valde att byta båda våra efternamn i samband med att vi gifte oss. Självklart kom posten fel ett antal månader efter vår namnändring…

Släktbandet till namnet Ulfhielm kom via min mans farmor, som hette Ulfhielm innan hon gifte sig. Anledningarna till att vi bytte var att vi tyckte det var ett roligt och samtidigt en möjlighet att tydligt gemensamt påbörja en resa. Dessutom ett vackert efternamn. Och fullt möjligt att stava fel…

Bakgrunden till min systers humoristiska tillmäle, är att hon är mycket kunnig vad gäller adel, riddarhus, historia och då särskilt 1700-talshistoria.

Nåväl, där och då visste jag att jag ville använda “Vargkask” på något sätt, men inte riktigt hur! När jag sen fyra år senare startade mitt företag, var beslutet självklart att döpa det till Vargkask.

 

Share This